Høstmøte 2013 for NKF-N Rogaland

Abbedens hus – en fugl føniks

Medlemsmøte holdt ved Arkeologisk Museum i Stavanger
6 deltakere
Referent: Lise Chantrier Aasen

Det første medlemsmøte for NKF-Ns regionallag i Rogaland ble avholdt tirsdag 24. september. I den anledning ble møbelsnekker Michael Heng (ved Museum Stavanger) invitert til å holde et foredrag om arbeidet han har utført i forbindelse med det storstilte prosjektet med rekonstruksjonen av Abbedens hus ved Utstein Kloster.

 

Les mer: Høstmøte 2013 for NKF-N Rogaland

  • Treff: 1634

Etiopias gjemte kulturskatter


NKF-N Rogaland, vårmøte 2016

 

Vårmøtet for regionallaget i Rogaland ble holdt på Arkeologisk Museum (AM) i slutten av mars 2016, der temaet var «Etiopias gjemte kulturskatter». Conservation scientist ved AM, Kidane Fanta Gebremariam, tok oss med på

Figur 1. «De ni helgener», muralmaleri i kirken Abuna Yemata Guh.

en reise fra Etiopia til Norge med foredraget: “Physichochemical Investigation of Art Objects through Multianalytical Techniques: A Journey from Ethiopia to Norway”. 

Foredragsholderen, som selv er fra Etiopia, har utført en rekke naturvitenskapligeundersøkelser av bemalte kunstverk fra landets eldste kirker. Dette omfatter muralmalerier, ikoner og illuminerte manuskripter. Disse kunstverkene kjennetegnes av sterke farger med sorte rammer, stiliserte ansiktsuttrykk og todimensjonale former (bilde 1).

Les mer: Etiopias gjemte kulturskatter

  • Treff: 1219