Skip to main content

Velkommen til Bok-, Papir- og Foto-konservering faggruppe

Vi konserverer og reparerer bøker, fotografier og en verden av gjenstander laget av papir og pergament: Kunstverk på papir, grafikk, offisielle dokumenter og personlige brev, manuskripter, arkitektoniske planer, kart over fjerne og nære steder, og mye mer.

Vi arbeider etter standarder for behandling og etikk fastsatt av E.C.C.O. Se www.ecco-eu.org/documents. Vi fremmer konserveringspraksis som beskytter norsk, europeisk og verdens kulturarv.

Ekaterina Pasnak monterer Astrup trykk på tynt Japanpapir (lager "friction envelope"), KODE,  kunstverk deponert av Sparebankstiftelsen © Fotograf: William PasnakBP 2 gel in situ

 

  • Hvis du er en bok-, papir- eller foto-konservator i NKF-N (ordinært medlem), kan du bli med oss.
  • Hvis du jobber med disse materialene, men ikke driver med direkte konservering, kan du kontakte oss og bli en alliert. 
  • Hvis du tenker at du vil bli konservator av disse materialene, spør oss om neste trinn. 

Bli med oss. Vi er sterkere sammen!

Kontakt oss på epost ~ Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Sammen kan vi nå våre mål:

1. Forbedre bevaringspraksis i museer, biblioteker og arkiver i Norge som har ansvar for bøker, fotografier og papirgjenstander.

2. Jobbe i nært samarbeid med ledelse i museer, biblioteker og arkiver for å standardisere og anerkjenne konservatorens rolle i kulturinstitusjoner.

3. Utarbeide terminologi: Få det riktig, og uttrykke oss på en standard måte.

4. Spre kunnskap om bok-, papir- og fotokonservering, gjennom konferanser, workshops osv. inkludert de som omhandler fysiske samlinger.


Lenker vi kan sjekke regelmessig for arkiv- eller bibliotek-konferanser:
Arkivar Forbundet = www.arkivforbundet.no
Bibliotekar Forbundet = www.bibforb.no


Dette er møtene vi har hatt hittil:

  1. møte i Oslo, 26. august 2019
  2. møte i Bergen, 10. desember 2019
  3. (virtuell) kaffeprat, 30. oktober 2020
  4. møte i Nasjonalmuseet, Oslo og digitalt, 19. november 2021
  5. virtuelt møte om PhD-prosjekter, 9. november 2023