Skip to main content

Edvard Munchs kunstmateriell

Desember 2020: Edvard Munchs kunstmateriell

Munch kunstmateriellKjære medlemmer,
Da nærmer det seg jul og nyttår! Det har vært et merkelig år – håper alle fremdeles holder seg friske og raske. Måtte 2021 bli et år der vi kan begynne å se en verden vi kjenner igjen.

Vi nærmer oss også ett år med gjennomført månedens artikkel. Håper dere har hatt glede av disse dykkene ned i arkivet til Norske konserves! Det er fremdeles mye interessant å hente frem, så håper dere vil følge med også i 2021. 

Dere har kanskje fått med dere at det har kommet et rykende ferskt nummer av Norske konserves?
Denne nye utgaven kan dere finne HER. Her er som vanlig mye interessant lesning!
Brenner du inne med et prosjekt eller noe annet faglig snadder, så send det gjerne inn til oss i Redaksjonen på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
Frist for bidrag til 1-2021 er 1. april. 2021.

Vi tar også imot abstract på gamle artikler som kan sendes inn til AATA. Neste frist for innsending av engelske abstract til AATA er 31. januar.
Abstracter sendes også inn til Redaksjonens e-postadresse. 

---------------------------

Men nok prat og over til månedens artikkel! På lørdag 12. desember er det 157 år siden en av Norge sine største kunstnere, Edvard Munch, ble født. Vi tar en liten markering av dette ved å trekke frem artikkelen "Edvard Munchs kunstmateriell" fra NK2/2014 skrevet av Eva Storevik Tveit.

I denne artikkelen får vi en kort presentasjon av et prosjekt Munchmuseet hadde med analyser av det kunstmateriellet etter Edvard Munch som de har i samlingen sin. Ved analyse av dette materialet kan man kanskje dra sammenhenger til faktisk kunst

Har du lyst på mer Munch? Munchmuseet har flere digitale omvisninger på nettsidene sine, og vi anbefaler at dere tar en titt her. Kanskje spesielt interessant er videoen "Hva skjedde med Skrik etter ranet?".

Har du lyst på mer Skrik, så kan dere følge Nasjonalmuseets digitale arrangement på lørdag 12. desember, hvor malerikonservator Thierry Ford og kurator svarer på spørsmål fra publikum om Skrik.

Da gjenstår det bare å takke for følget i 2020! Ha en strålende jul og nyttår, alle sammen, husk munnbind, antibac og minst 1 meter, og pepperkaker og gløgg.

Ses i 2021!

Foto: Hentet fra artikkelen "Edvard Munchs kunstmateriell" (Munchmuseet (C))