Arktisk konservering

November 2020: Arktisk konservering

Kjære lesere og medlemmer!
Det blir mørkere og kaldere ute, og vi er inne i en ny periode med restriksjoner i forbindelse med denne pandemien som er over oss. Vi håper dere alle er friske og ved godt mot.

Vi nærmer oss snart ett år med "Månedens artikkel", og håper at dere syns det er hyggelig med gamle tilbakeblikk fra tidligere artikler. Det er i alle fall veldig givende å kikke gjennom gamle utgaver av Norske konserves og se hva det sysles med i vårt landstrakte land innen museumssektoren og konserveringsfaget. De vitner om at arbeidsdagen til en konservator kan inneholde så mangt.

Noen sitter i atelier eller verksteder, dagene kan tilbringes foran en PC-skjerm eller man har en befaring eller gjør feltkonservering. Men de færreste av oss har (heldigvis?) arbeidsdager der man må faktorere inn hvor nærme en sulten isbjørn befinner seg! For det er en sånn arbeidssituasjon vi deler med dere nå i november. 

mnd artikkel nov20

Og da må vi helt til Svalbard! 

Siden 2005 har Svalbard Museum hatt en konservatorstilling som ligger under Sysselmannen. I 2007 publiserte vi "Konservering i isbjørnens rike" skrevet av gjenstandskonservator Sander Solnes, som startet i denne stillingen. Ta deg god tid til å lese gjennom denne spennende beretningen, om Solnes sin tur for å sikre over hundre år gamle kulturminner etter en ekspedisjon fra 1897.

 Foto: Hentet fra artikkelen.

© Nordisk konservatorforbund - Norge. 
Laget av akzidenz med CSS og Joomla