Sosiale medier kampanje

 

Førstkommende uke (8-14 Oktober) arrangerer E.C.C.O en markering for den europeiske uken for konservering-restaurering. I forbindelse med dette har E.C.C.O. en sosiale medier kampanje, hvor de oppfordrer også andre til å være aktive på sosiale medier. Det vil det være nytt tema for hver dag, hvor temaene har egne emneknagger.

Les mer: Sosiale medier kampanje

  • Treff: 400

E.C.C.O., European confederation of conservator-restorers’ organisations

 

 

E.C.C.O. er en ikke-statlig organisasjon, som arbeider med å utvikle og fremme konservatoryrket (konservering og restaurering av kulturarv), på praktisk, vitenskapelig og kulturelt nivå. Organisasjonen ble etablert i 1991.

På nåværende tidspunkt representerer E.C.C.O. 5700 fagpersoner fra 21 organisasjoner i 20 land, i tillegg til det internasjonale organet IADA (International association of book and paper conservators).

Hovedmålene er å fremme utdanning på høyt nivå og arbeide mot juridisk anerkjennelse av faget på europeisk nivå. Derfor har E.C.C.O. laget retningslinjer som dekker alle aspekter ved konservering og restaurering som fag: definisjon av faget, etiske retningslinjer og krav til utdanning.

 NKF-N er fullt medlem av E.C.C.O.. Kravene til fullt medlemskap er at organisasjonen:

- er basert i et land som er medlem av EU eller EFTA.

- består kun av medlemmer som arbeider med konservering/restaurering av kulturarv.

- godtar E.C.C.O. sine mål, og offisielt vedkjenner seg retningslinjene

På E.C.C.O. sine nettsider kan man finne retningslinjene (Professional Guidelines) i tillegg til informasjon om E.C.C.O. sine ulike aktiviteter og prosjekt. Les mer: ecco-eu.org

  • Treff: 1790