Velkommen til NKF-N 

NKF-N er den norske seksjonen av Nordisk Konservatorforbund.
En konservator arbeider aktivt eller forebyggende for å bevare og beskytte kulturminner med spesialkunnskaper innenfor materialers kjemiske og fysiske nedbrytningsmønstre. Flere av konservatorene tilknyttet NKF-N tilbyr ulike tjenester. Leter du etter en konservator? Ved å bruke funksjonen "Finn en konservator" kan du finne en konservator som passer dine behov.
Medlemmer av NKF-N har også mulighet til å logge seg inn på medlemssidene, som gir tilgang til intern informasjon.
 

Magasinbygg i et ressurs- og klimaperspektiv

Seminar om magasinbygg på Glomdalsmuseet i Elverum. 

Tid: 6. og 7. mars 2019, lunsj til lunsj.
Sted: Glomdalsmuseet i Elverum

Seminaret arrangeres i et samarbeid mellom Mjøsmuseet og Anno ̶ Museene i Hedmark.Seminaret støttes av NKF-N og vi har søkt NMF-seksjon for samlingsforvaltning om støtte.

Alle ordinære medlemmer av NKF-N skriver NKF-N + evt. Institusjon/museum/ firma i feltet for det, og vil få deler av påmeldingsavgiften refundert fra NKF-N i etterkant.

Museenes samlinger skal sikres og bevares for ettertiden. Det er grunnleggende med en framtidsrettet og rasjonell bevaring i gode magasiner for å oppfylle dette. Det er også viktig å sette fokus på magasinbygg både i et ressurs- og klimaperspektiv, dette gjelder enten man skal i gang med store prosjekter eller man har mindre samlinger å forvalte. Så hva er gode magasiner? Og hvordan kan vi oppnå gode nok løsninger for bruken av dem?

Vi ønsker med dette seminaret å legge til rette for tverrfaglig erfaringsutveksling. Så dette er et seminar hvor alle som arbeider med samlingsforvaltning og konservering, og alle som har ansvar for samlinger, ønskes velkommen.

Vi har invitert noen kolleger i norske museer til å orientere om sine magasinprosjekter og sine tanker, og vi har invitert en kollega fra Nederland og to fra Danmark til å fortelle om gjennomførte prosjekter og prosjekter underveis.

Seminaret støttes av NKF-N og NMF-seksjonen for samlingsforvaltning om støtte!

Dette er et varsel slik at dere kan sette av tid og midler!
Påmeldingen åpnes 10. januar 2019. (Påmelding innen 15. februar).
Påmeldingsavgift inkludert mat: kr 1000 Påmeldingsavgift uten middag: kr 800

Trykk her for å komme til påmeldingsskjema!

Adkomst Glomdalsmuseet, Museumsvegen 15, 2406 Elverum.
Tog: Oslo Gardermoen – Elverum: kl. 08:59-10:35 Tog: Oslo Gardermoen – Elverum: kl. 10:59-12:34 Buss: Trysilekspressen kl 11:15 fra Gardermoen, ankomst 12:35 Tog Rørosbanen, ankomst: kl. 11:20, retur kl. 12:35 (torsdag)

Trykk her for mer informasjon og detaljert program!

Alle spørsmål om seminaret rettes til: Vigdis Vingelsgaard, Leder av Bevaringstjenesten, Anno Museene i Hedmark: mobil 905 95390, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Treff: 350