Velkommen til NKF-N 

NKF-N er den norske seksjonen av Nordisk Konservatorforbund.
En konservator arbeider aktivt eller forebyggende for å bevare og beskytte kulturminner med spesialkunnskaper innenfor materialers kjemiske og fysiske nedbrytningsmønstre. Flere av konservatorene tilknyttet NKF-N tilbyr ulike tjenester. Leter du etter en konservator? Ved å bruke funksjonen "Finn en konservator" kan du finne en konservator som passer dine behov.
Medlemmer av NKF-N har også mulighet til å logge seg inn på medlemssidene, som gir tilgang til intern informasjon.

Månedens artikkel:

 August 2021: Grønne spor i europeisk møbelhistorie

Intarsia skatollVi håper alle har hatt en fin sommer og er uthvilte og klare for de oppgaver som venter i siste halvdel av 2021. 
Artikkelen vi vil presentere dere her i august er fra 2009. Da publiserte vi "Grønne spor i europeisk møbelhistorie - bruk av soppinfisert tre i intarsia" av Asbjørn Skogstad og Gisle Rostvåg.

Her blir vi presentert et spennende eksempel: et skatoll og flere møbler fra Akershus Slott som skal restaureres og der flere har innslag av grønt treverk i sin intarsia. Møblene ble laget av en møbelsnekker i Buskerud på 1700-tallet, og artikkelen gir oss et lite innblikk i møbelhistorie og tar oss med på tankeprosessen og analysene som ble gjort for å finne ut av opphavet til denne spesielle fargen. 

Veldig interessant for oss som frykter muggsopp å lese om tilfeller der de faktisk kan ha gjort litt nytte.  

Fotocred: Marianne Moe, hentet fra https://dms05.dimu.org/file/032wY1Gw7YCp s. 132.

© Nordisk konservatorforbund - Norge. 
Laget av akzidenz med CSS og Joomla