Velkommen til NKF-N 

NKF-N er den norske seksjonen av Nordisk Konservatorforbund.
En konservator arbeider aktivt eller forebyggende for å bevare og beskytte kulturminner med spesialkunnskaper innenfor materialers kjemiske og fysiske nedbrytningsmønstre. Flere av konservatorene tilknyttet NKF-N tilbyr ulike tjenester. Leter du etter en konservator? Ved å bruke funksjonen "Finn en konservator" kan du finne en konservator som passer dine behov.
Medlemmer av NKF-N har også mulighet til å logge seg inn på medlemssidene, som gir tilgang til intern informasjon.

Månedens artikkel

August 2020: Konservatorutdannelsen

mnd artikkel0820Håper alle har hatt en fin og avslappende sommerferie!
August er allerede godt i gang, og i år 
starter det nye konservatorspirer ved Universitetet i Oslo. Velkommen inn i våre rekker!
Konservatorstudiet i Norge er fremdeles nogenlunde ganske ungtSå i den anledning har vi trukket fram et bidrag av Erling Skaug fra NK2: 2001 hvor han trekker opp linjene for endringene i den norske utdannelsen av konservatorer. Her får vi lese om hvilken rolle NKF-N har hatt i denne forbindelse, og den lange, kronglete veien frem et studium på Masternivå på Universitetet.

Så ta en kikk på Erling Skaug sin beretning: "Konservatorudannelsen i fortid og fremtid". 

Siden denne artikkelen ble publisert i 2001 har det skjedd noen endringer i hvordan studiet gjennomføres. Vi håper derfor noen kan føle seg kallet til å skrive en liten oppdatering om de siste 19 årene av studiehistorie! Det er sikkert mange av oss som ikke har oversikt over hvilke opptakskrav som nå ligger til grunn, hvilke fag det undervises i og hvordan studiet er bygget opp fra BA til MA. Og hva skiller seg fra studieformen i dag sammenlignet med 2001?
Føler du deg kallet, så send oss i redaksjonen en e-post på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. For mer informasjon om mal for artiklene, ta en kikk her. Frist for bidrag til neste nummer av bladet er 1. september.
Meld også gjerne i fra om du har et annet tema du gjerne vil dele med oss. 

Fortsatt fin august!

Foto: Frederiks gate 3 (hus for Konservatorutdanneslen)
Fotograf: Stig Rune Pedersen (2012)
Kilde: LokalHistorieWiki.com

© Nordisk konservatorforbund - Norge. 
Laget av akzidenz med CSS og Joomla