Velkommen til NKF-N 

NKF-N er den norske seksjonen av Nordisk Konservatorforbund.
En konservator arbeider aktivt eller forebyggende for å bevare og beskytte kulturminner med spesialkunnskaper innenfor materialers kjemiske og fysiske nedbrytningsmønstre. Flere av konservatorene tilknyttet NKF-N tilbyr ulike tjenester. Leter du etter en konservator? Ved å bruke funksjonen "Finn en konservator" kan du finne en konservator som passer dine behov.
Medlemmer av NKF-N har også mulighet til å logge seg inn på medlemssidene, som gir tilgang til intern informasjon.

Månedens artikkel

Juli 2020: Feltkonservering i Egypt

Vi er midt i sommermåneden juli, og redaksjonen håper så mange som mulig av våre medlemmer nyter en velfortjent pause. De fleste av oss har kanskje sett oss nødt til å holde oss til Norgesferie i år (og det kan jo jammen være like flott og fint som det store utland!), men månedens artikkel tar oss likevel ut av landet og hele veien til Egypt!

I NK1:2007 publiserte vi «Feltkonservering i Egypt» av Guro Hjulstad. Her skriver hun om en arkeologisk utgravning i Fayum, et område sørvest for Kairo.

feltkonservering

Prosjektet var ledet av University of California, Los Angeles og Rijksuniversiteit Groningen, Nederland, og utgravingen var av en gresk-romersk by, Karanis, datert til 300 f.Kr. Hjulstad deltok i prosjektet i 2006. Klikk på artikkellinken, sett deg godt til rette med noe godt å drikke og la deg fengsle av erfaringer gjort i feltkonservering i Egypt! 

Fortsatt god ferie!

Fotocred: Guro Hjulstad

© Nordisk konservatorforbund - Norge. 
Laget av akzidenz med CSS og Joomla