Velkommen til NKF-N 

NKF-N er den norske seksjonen av Nordisk Konservatorforbund.
En konservator arbeider aktivt eller forebyggende for å bevare og beskytte kulturminner med spesialkunnskaper innenfor materialers kjemiske og fysiske nedbrytningsmønstre. Flere av konservatorene tilknyttet NKF-N tilbyr ulike tjenester. Leter du etter en konservator? Ved å bruke funksjonen "Finn en konservator" kan du finne en konservator som passer dine behov.
Medlemmer av NKF-N har også mulighet til å logge seg inn på medlemssidene, som gir tilgang til intern informasjon.

Månedens artikkel

Juni 2020: Rengjøring av Monolitten og Monolittplatået

Vigeland rens kopiVi har vært gjennom en uvanlig vår, og det er sikkert mange som syns det er godt at samfunnet så smått har begynt å vende tilbake til mer normale tilstander. Og vips så nærmer vi oss også sommerferie! Det er kanskje noen planer om utenlandsreiser som i år går i vasken, så denne månedens artikkel viser oss ett av Oslo sine populære turistdestinasjoner: Vigelandsparken!

Da parken kanskje ikke vil flomme over av turister akkurat i år, så kan man kanskje få nyte en litt mer rolig park?

I Norske konserves 1:2009: skrev Joanna Hench og Siri Refsum om sitt arbeid med rengjøring av monolitten og monolittplatået i 2008 ("Rengjøring av monolitten og monolittplatået i Vigelandsparken aug. – sept. 2008"), sammen med Kärcher. Her får vi vite litt om skadeproblematikken med kunstverkene og også hvilke metoder de brukte for rengjøringen av granitten. 

God lesning og god innspurt inn mot ferien!

Fotocred: ©Vigeland-museet/Bono 2009

© Nordisk konservatorforbund - Norge. 
Laget av akzidenz med CSS og Joomla