Velkommen til NKF-N 

NKF-N er den norske seksjonen av Nordisk Konservatorforbund.
En konservator arbeider aktivt eller forebyggende for å bevare og beskytte kulturminner med spesialkunnskaper innenfor materialers kjemiske og fysiske nedbrytningsmønstre. Flere av konservatorene tilknyttet NKF-N tilbyr ulike tjenester. Leter du etter en konservator? Ved å bruke funksjonen "Finn en konservator" kan du finne en konservator som passer dine behov.
Medlemmer av NKF-N har også mulighet til å logge seg inn på medlemssidene, som gir tilgang til intern informasjon.

Utvalgt artikkel

Januar 2020: Den spede oppstart

Kjære medlemmer!

Norske konserves lanserer herved en ny, fast spalte på nett: Månedens utvalgte artikkel! Formålet er å gjøre dypdykk i gamle Norske konserves-publikasjoner og trekke fram godbiter fra arkivet, og i samme slengen forsøke å gjøre enkeltartikler fra bladet søkbare.

Denne første posten blir mer et historisk dypdykk, helt tilbake til den spede oppstart. For siden dette er første post i spalten, så er det passende å trekke frem et innslag i Norske konserves sin første utgave fra 1989! Den gang ble tidsskriftet midlertidig kalt: NKF-N’s Gazette, hvorpå det ble utlyst en navnekonkurranse. Første utgave av Norske konserves NKF-N-YTT kom 1990.

Forordet til redaktør Johannes Røed i den første utgaven av Norske konserves 1990Forordet til redaktør Johannes Røed i forløperen til Norske konserves 1989      

Ved å klikke her, vil dere kunne lese hovedbidraget i førstenummeret fra 1989: Referat fra høstmøtet 7. september 1989. Og det er jo passende da det holdes vintermøte i Oslo fredag 24. januar. Håper så mange som mulig har anledning til å komme dit, hvis ikke så kommer det et referat i neste utgave av NK 1/2020.

Og i samme runde vil vi komme med en oppfordring til alle i fagfeltet om å sende inn store og små bidrag til neste nummer av Norske konserves (frist 1. april). Vi tar fremdeles gladelig imot alle bidrag av informativ karakter fra inn- og utland, så vel som leserbrev, bokanmeldelser, referater og gjerne også humoristiske innslag. Kontakt oss i redaksjonen på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du har noe du vil dele med oss i fagmiljøet. For mer info om innsending av bidrag se her.

© Nordisk konservatorforbund - Norge. 
Laget av akzidenz med CSS og Joomla