Skip to main content

Fagdager om asbest og mugg. Hold av dagene! 

19.-20. mars arrangerer Seksjon for samlingsforvaltning NMF, den Norske seksjon av Nordisk Konservatorforbund (NKF-N) og Museumstjenestene i Rogaland fagdager om asbest og mugg. 

Museumssamlinger kommer i mange former og størrelser, og inneholder gjenstander fra eldre tid til i dag. Noen av gjenstandene kan utgjøre en helserisiko for de som jobber med samlingene. Mugg kan pustes inn når gjenstander håndteres eller rengjøres, og brannhemmende materialer som for eksempel har vært brukt i brannslanger kan inneholde asbest. Da er det viktig å være klar over risikoer og farer slik at du kan vurdere og iverksette tiltak. Ikke få panikk!

Seksjon for samlingsforvalting NMF, sammen Nordisk konservatorforbund og Museumstjenestene i Rogaland har gleden av å invitere til fagdager om asbest og mugg, 19.-20.mars, på Vitenfabrikken i Sandnes. Målet for fagdagene er å bli kjent med hvordan man identifiserer mugg og asbest i samlingene og hvordan man håndterer dette, både med tanke på HMS og behandling av gjenstandene.

 Hold av dagene, mer info og påmelding kommer.

 

Målgruppe:

Fagdager om asbest og mugg passer for alle som arbeider med samlingene, fra samlingsforvaltere til konservatorer.

 

Har du spørsmål kan du kontakte:

Styreleder v/Nordisk konservatorforbund Norge: Vilde Dalåsen, Nasjonalmuseet, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Leder v/Konservatorene, Museumstjenestene i Rogaland: Stina Ekelund Erlandsen, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Styreleder v/seksjon for samlingsforvaltning: Jeanne Dalbu, Jærmuseet, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

...

Foto 1. Eternit-puslespill av Jan Depaepe fra Wevelgem. Både emballasjen/esken og selve puslespillbrikkene består av 'eternit' (eternittemalje som menuitt) (Kilde: Object - Ziterasbestin)